úterý 19. srpna 2014

Elena Gilbert


Takže postupně si povíme něco o každé z postav ze seriálu The Vampire Diaries. A začneme hlavní dívčí postavou, Elenou Gilbert, kterou hraje Nina Dobrev.
Dívka, která se ocitne uprostřed nadpřirozeného světa když se setká s dvoumu upírmi bratry Stefanem Salvatorem a Damonem Salvatorem, kteří se do ní zamilujou. Narodila se v Mystic Falls Johnu Gilbertovi a Isobel Flemming, která, ale opustila město několik dní poté co porodila. John Elenu svěřil do péče svému bratrovi Graysonovi  a jeho manželce Mirandě. Oba, ale zemřou při autonehodě a tak se o Elenu a jejího mladšího bratra Jeremyho začne starat Jenna Sommers, jejich teta. Ještě než potkala Damona a Stefana randila se Mattem Donnovanem. Elena má nejlepší kamarádku Bonnie a Caroline. Je dvojnicí Katherine Pierce, do které se Salvatorovi zamilovali dříve a která je proměnila v upíry a je potomkem Tatii, která zpečetila Kletbu Slunce a Měsíce. Později se z ní také stane upírka.
Jako člověk byla společenská populární holka na škole. Soucitná, starostlivá, empatická, normálně inteligentní, krásná, přátelská, ale dokáže být také ctižádostivá, mimořádně sobecká a panovačná. Elena je také sportovní typ a byla roztleskávačka. Jejím oblíbeným koníčkem bylo psaní do jejího deníku. Říkala, že by chtěla být spisovatelkou.
Jako upír s lidskostí je její osobnost zesílená. V některých ohledech je považována za opak Katherine. Z hlediska krevní spotřeby chce žít na zvířecí krvi jako Stefan, aby  se vyhnula zranění někoho. Nicméně není schopná v sobě udržet zvířecí krev kvůli její vazbě s Damonem a nakonec se začne živit krví z banky lidské krve. Když je upír jsou její city prohloubené, včetně citů k Damonovi. Bojuje taky se zvětšeným žalem a hněvem. Když se učila být upírkou, zjistila, že má mnohem více společného s Damonem než se Stefanem.
Vzhled: fyzicky je Elena velmi krásná, vysoká mladá žena s oválným obličejem, světlou olivovou pletí, s hnědýma očima a dlouhýma tmavě hnědýma vlasy. Její výška je 168 cm(cca) a má štíhlou, lehce sportovní postavu. Je podobná Katherine kvůli tomu, že je její dvojnice. Ale přesto mezi nimi je nějaký rozdíl a to ve stylu oblékání. Když byla člověk měla neformální, sportovní a "holka od vedle" styl a nenosila hodně make upu. Upřednosťnovala tmavě modré džíny s tričkami různých barev a conversky. Dalším rozdílem mezi Elenou a Katherine je, že Elena své vlasy nechává rovné zatímco Katherine vlnité. Jako upír Elena nosí malý lapis lazule prsten, který jí vyrobila Bonnie. Má poněkud sofistikovanější styl a vymění své džíny s tričkami za šaty. Nosí na sobě více šprků a vypadá víc žensky. Udělá si červené melíry ve vlasech.    

Žádné komentáře:

Okomentovat